Papirgarn
Mange af Wegners stole er udført med dette materiale. Det er stærkt og lunt at sidde på. Kuvertflet er betegnelsen for mønsteret, der typisk anvendes. Sædets fasthed opbygges lidt efter lidt og kræver håndelag og erfaring. Stol på os. Vi er leverandører for flere designere og møbelproducenter.

Vi fletter naturligvis med originalt, lyst papirgarn. Men også med sort papirgarn. Garnet er naturligt imprægneret og har gode egenskaber ved dagligt brug på f.eks. på restauranter eller hos børnefamilier. Og så gør det jo ikke noget, at det er et miljøvenligt materiale som holder sig smukt i lang tid.

Flagline
Den mest berømte stol med flagline er Wegners Flaglinestol fra 1950. Men f.eks. har Poul Kjærholm også designet møbler med flagline. Vi udfører alle reparationer og helt nye flet for flere producenter i dag.
Flagline produceres på Århus Possementfabrik. De har forbedret egenskaberne i linen og bevaret det smukke udseende, så de er blevet vores faste leverandører. Vi lagerfører i dag flagline i lys hør og sort.

Gjord
En af funktionalismens nordiske pionerer: Arkitekten Alvar Aalto, tegnede både bygninger, lamper, vaser og møbler. I traditionelle møbler benyttes gjorde som bærende konstruktion for madrasser og fjederbunde. Alvar Aalto gennemførte et genialt enkelt hovedgreb. Han udspændte materialet i enkle formlimede møbler i 30’erne og skabte hermed en møbelklassiker. Farven på gjordene er typisk naturfarvet men fås også i sort og grå toner.
På Bruno Mathssons modeller fletter vi med original gjord fra Mathsson International i lys hør, sort eller hvid. Ofte tilbyder vi lakering af armlæn i forbindelse med udskiftning af gjord på Mathssons stole.

Sjener
Vidste du at sjener er strimler skåret af spanskrørets glatte overflade. Det er et materiale, som de fleste stoleflettere helst undgår. Imidlertid har det været en hjørnesten hos os helt fra begyndelsen. Materialerne skæres efter vores ønsker på fabrikker i Kina eller Indonesien. De danske klassiske møbler kræver sit håndværk og vi stiller derfor meget strenge krav til sjenernes kvalitet. Ønsker du garanti for original kvalitet, så er Thomas Bruun Olsen garant for dig og din investering.

Peddigrør
Alt udnyttes af vores naturlige flette-materialer. Peddigrør udføres af kernen inde i spanskrøret. Det yderste lag benyttes som sjener og af resten skæres der forskellige dimensioner. Før fletning lægges peddigrørene i vand. Poul Kjærholms kendte klassiker, PK22 skal udføres på den helt rigtige måde. Ryggen skal være lige og stram. Det kræver sit håndværk. Materialet holder længe hvis blot det får lidt sæbevand. Reparationer udføres nemt og bemærk der kan opstå lidt naturlig farveforskel på det nye, men det udjævnes efterhånden.